Einde van de soap: 'Daarom tekende Niakaté niet voor Anderlecht'

Einde van de soap: 'Daarom tekende Niakaté niet voor Anderlecht'
Woensdag 22 augustus 2018 - 18:20   I   door Redactie

Anderlecht heeft een nieuwe verdediger beet. Paars-wit haalt voorlopig toch niet Bubacarr Sanneh, wel Sikou Niakaté. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De 19-jarige verdediger komt voor 3 miljoen euro over van de Franse tweedeklasser Valenciennes. RSCA heeft zowel met de Franse jeugdinternational als met zijn club een akkoord. Mogelijk kan hij zelfs al spelen in de topper tegen Club Brugge.

Ook Club Brugge en Rennes toonden belangstelling in Niakaté. Het is echter Anderlecht dat hem het meeste perspectief bood. De transfer van Niakaté betekent echter niet dat de piste Sanneh nu definitief verlaten is.

Update 20/8 - 13:30

Franse media weten het ondertussen zeker: Niakaté ruilt Valenciennes in voor Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws zal paars-wit de komst van de speler vandaag (maandag, nvdr.) aankondigen. Niakaté kost Anderlecht nu 3 miljoen euro, maar door middel van bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 5 miljoen.

Update 21/8 - 12:14

De transfer van Niakaté staat momenteel op de helling, zo kwam Het Nieuwsblad te weten. De verdediger legde maandag zijn medische testen af, maar die brachten een blessure aan het licht.

Niakaté moest de medische testen daarom vandaag (dinsdag, nvdr.) overdoen. Uit de nieuwe medische keuring bleek beterschap, maar het is niet zeker of het voldoende is om Anderlecht te overtuigen. Het bestuur van paars-wit moet beslissen of de transfer al dan niet doorgaat.

Update 21/8 - 13:18

De transfer van Niakaté naar Anderlecht gaat niet door. Dat laat de makelaar van de verdediger weten aan Het Laatste Nieuws. Kwatongen beweren dat Niakaté niet door de medische keuring geraakte, maar dat spreekt makelaar Housseimi Niakaté tegen. “Mijn speler is fit, we hebben gewoon geen akkoord gevonden en dus keren we terug naar Valenciennes.”

Een vreemd verhaal, want een dag eerder vertelde diezelfde Housseimi Niakaté dat alles in orde zou komen. Hoe dan ook is het afspringen van de transfer een streep door de rekening van Anderlecht, dat dezer dagen nogal krap zit in de verdedigers.

Update 22/8 - 18:20

Het Nieuwsblad weet nu ook waarom de transfer van Niakaté juist afsprong. "De medische tests bij Anderlecht zijn veel strenger dan vroeger en daaruit bleek dat Niakité zijn motor niet groot genoeg is om te functioneren het systeem van Hein Vanhaezebrouck. Ondanks een contractvoorstel voor vijf seizoenen en een akkoord met Valenciennes voor 3 miljoen euro met bonussen, werd de transfer afgeblazen."

 

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Valenciennes

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024