Jelle Van Damme haalt uit: "Achterbaks"

Jelle Van Damme haalt uit:
Maandag 20 augustus 2018 - 08:30   I   door Redactie

Jelle Van Damme stond tegen Club Brugge nog eens in de basis. Enkele weken geleden kwam de 34-jarige routinier van Antwerp in aanvaring met zijn coach Laszlo Bölöni.

Van Damme vindt de ruzie met Bölöni wat uitvergroot. “Zelf heb ik het ook niet makkelijker gemaakt met mijn berichten op sociale media, daar moet ik eerlijk in zijn. Ik ben iemand met het hart op de tong. Maar ik ben wie ik ben en wil of zal ook nooit veranderen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Uiteindelijk kwam er een gesprek tussen Van Damme en Bölöni, met ook Luciano D'Onofrio erbij. “We hebben als volwassen mensen ons ding kunnen zeggen en er een streep onder getrokken. Op training ben ik mijn ding blijven doen. Geduldig zijn en zwijgen. De trainer en ik hebben elk onze persoonlijkheden en mening. Dat botst, maar dat mag ook.” 

"Achterbakse wereld"

Voor Van Damme was vooral het gebrek aan communicatie van Bölöni het probleem. “Ik kan me erbij neerleggen dat ik niet speel, zolang er een duidelijke uitleg komt. Kijk, ik ben geen moeilijke mens, maar praat gewoon met mij. Voetbal is een achterbakse wereld. Het is een ploegsport, maar als puntje bij paaltje komt, is het ieder voor zich. Ik voetbal gewoon nog altijd heel graag.”

TAGS  I  Antwerp

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024