Vandenbempt ziet 3 (verrassende) uitblinkers bij RSCA: "Fantastisch"

Vandenbempt ziet 3 (verrassende) uitblinkers bij RSCA:
Maandag 20 augustus 2018 - 15:46   I  

Na vier speeldagen is RSC Anderlecht nog de enige ploeg in de Jupiler Pro League die over het maximum van de punten beschikt. Paars-wit staat met 12 op 12 alleen aan de leiding en het draait prima bij de leider.

"Ik moet zeggen dat het spel van Anderlecht voor de rust me heel erg bevallen is", stelt radiocommentator Peter Vandenbempt bij Sporza. "Zoals ze nu spelen - in Charleroi was dat helemaal niet het geval - dat is de manier dat ze in thuismatchen moeten spelen. Met initiatief, veel druk vooruit, hoge pressing, hoog tempo, kansen gecreëerd. De kanttekening is daarbij dat Moeskroen samen met Lokeren de zwakste ploeg van het moment is."

Vandenbempt zag ook enkele uitblinkers. In tegenstelling tot vele anderen kiest hij niet voor Landry Dimata of Ivan Santini. "Anderlecht speelde met Trebel als de ongelooflijke uitblinker. Alles wat hem zo goed maakt, zat in zijn spel. Bij Standard heeft hij zelden of nooit zo goed gevoetbald. Nog een prille conclusie: de doelman straalt iets uit. Hij zit er soms wel eens naast en ik heb niet de indruk dat hij heel groot is, maar er staat wel iemand tussen de palen en hij komt goed uit op hoge ballen." 

Didillon & Saelemaekers

Ook doelman Thomas Didillon en jonkie Alexis Saelemaekers krijgen goede punten van Vandenbempt. "Er zijn heel wat spelers die de goede vorm te pakken hebben. Saelemaekers is heel goed aan het seizoen begonnen. Hij is wel een manneke. Hij gaat in discussie met Trebel, laat zich gelden, wordt soms wat verraden door zijn impulsiviteit. Ook tegen de ref, maar hij is een lefgozer. Dat is fantastisch. Bornauw zal tegen Club voor het eerst getest worden, maar straalt ook wel iets uit."

Poll: Wie is de grootste uitblinker bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024