KV Mechelen stelt Wouter Vrancken aan als nieuwe T1

KV Mechelen stelt Wouter Vrancken aan als nieuwe T1
Dinsdag 21 augustus 2018 - 08:19   I  

Dennis van Wijk is niet langer de trainer van KV Mechelen. Dat heeft de 1B-club maandagavond bekendgemaakt. De slechte start van KV nekt de Nederlandse trainer dus meteen.

“Na een gesprek over de tegenvallende resultaten hebben we in onderling overleg beslist om de samenwerking nu te stoppen”, aldus het KVM-bestuur op de officiële webstek van de club. “De coach gaf aan dat het gewoonweg niet loopt zoals het zou moeten.”

“We willen verder in een positieve sfeer met een team – van hoofdcoach, assistenten, spelers, kinesisten tot materiaalmannen – dat volop voor goede prestaties gaat. Daarom zullen we snel een nieuwe hoofdcoach aanstellen die past bij het DNA van de club.”

Vanderbiest en co blijven wel op post

De rest van de technische staf blijft wel op post Achter de Kazerne. Voorlopig zullen onder meer Fred Vanderbiest en Sven Swinnen de trainingen leiden. “Zij zijn uiterst gemotiveerd om verder te werken aan onze missie om terug te keren naar 1A", klinkt het nog bij Mechelen.

Update 20/8 20:31

Intussen heeft KV Mechelen al een nieuwe trainer. Wouter Vrancken gaat aan de slag bij Malinwa. Vrancken verlaat KV Kortrijk, waar hij assistent was van Glen De Boeck. In het verleden was hij al speler bij KVM. Morgen wordt hij normaal gezien voorgesteld, zo weet Gazet van Antwerpen.

Update 21/8 8:19

KV Mechelen heeft ondertussen ook via zijn officiële kanalen laten weten dat Wouter Vrancken de nieuwe T1 is. Hij komt over van KV Kortrijk, waar hij assistent was, en tekent voor twee seizoenen. “Ik ben bijzonder blij dat ik deze kans krijg en ga er alles aan doen om de ambities waar te maken”, zegt Vrancken in een eerste reactie op de webstek van KV.

"Zeer duidelijke voetbalvisie"

“We volgen Wouter Vrancken al een geruime tijd en hij heeft ons tijdens diverse gesprekken met een zeer duidelijke voetbalvisie overtuigd”, zo zegt hoofdaandeelhouder Olivier Somers. “Hij is een jonge, ambitieuze coach die KV Mechelen kent en die bij het DNA van onze club past. Hij weet wat het is om elke week met trots de geel-rode kleuren te verdedigen.”

Vrancken leidt dinsdagochtend al meteen zijn eerste training bij Mechelen en wordt nadien voorgesteld aan de pers.

TAGS  I  KV Mechelen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024