PSV doet uitstekende zaak, Svilar ziet Benfica niet winnen

Dinsdag 21 augustus 2018 - 22:45   I

Het is nog vroeg in het seizoen, maar voor heel wat ploegen is het er nu al op of eronder. De laatste Champions League-tickets worden uitgedeeld en voor PSV en Ajax wordt het dus nu al erg spannend. Ook Benfica moest nu al vol aan de bak tegen PAOK.

BATE Borisov - PSV 2-3

BATE begon als een wervelwind aan de wedstrijd en kwam ook verdiend op voorsprong via  Tuominen. PSV probeerde nadien de wedstrijd over te nemen, maar dat ging erg moeizaam. Via een gelukje kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte. Een lichte penalty werd omgezet door Gaston Pereiro. Toen Lozano in de tweede helft met een heerlijke krul voor de 1-2 zorgde, leek de kwalificatie al in orde. Doelman Zoet blunderde op het einde nog, waardoor BATE gelijk kon maken. Een minuutje later scoorde invaller Malen alweer tegen, waardoor PSV toch met een uitstekende uitgangspositie naar huis kan keren.

Benfica - PAOK 1-1

Benfica moest in eigen huis voor een goede uitgangspositie zorgen. Met Mile Svilar op de bank ging de thuisploeg op zoek naar de voorsprong, maar eenvoudig bleek dat niet. Net voor rust zorgde Pizzi vanop de stip toch voor de 1-0. In de tweede helft zorgde Amr Warda voor een erg belangrijk uitdoelpunt, waardoor Benfica nog voor een zware opdracht staat in Griekenland.

FC Crvene Zvezda - Salzburg 0-0

Wellicht de minst aantrekkelijke affiche op papier en dat bleek ook op het veld. Het bleef 0-0, waardoor Salzburg met het beste resultaat terugkeert. Al kan de terugwedstrijd nog erg verraderlijk zijn.