Heeft Mile Svilar spijt van zijn vertrek bij Anderlecht?

Heeft Mile Svilar spijt van zijn vertrek bij Anderlecht?
Woensdag 22 augustus 2018 - 09:30   I   door Redactie

Mile Svilar verliet vorig seizoen Anderlecht voor Benfica. De doelman kreeg zijn kans in de Champions League tegen Manchester United en werd zo de jongste keeper ooit in de CL. Het spectaculaire begin bij de Portugese topclub kreeg echter geen vervolg.

Svilar belandde terug op de bank. Dit seizoen zou het jaar van de doorbraak moeten worden, maar hij zit alweer op de bank. "In de voorrondes van de Champions League tegen het Griekse PAOK (1-1) zat Svilar gisteren op de bank. Alweer. Ook in de competitie krijgt de Duitser Odisseas Vlachodimos (24) de voorkeur onder de lat. Een doelman die Benfica deze zomer weghaalde bij Panathinaikos om basispion te zijn - een teken dat het bestuur Svilar nog te groen acht", aldus HLN.

"Svilar is inmiddels drie jaar prof en voelt zich stilaan klaar om een vaste waarde te zijn. In makelaarskringen valt te horen dat de voormalige jeugdinternational, die in Benfica ook niet met de tweede ploeg speelt, bereid is om nog één jaar geduld te tonen. Pas nadien volgt de evaluatie: vanaf volgend seizoen móet Svilar eerste keuze zijn. Bij Benfica of elders."

HLN concludeert dat Svilar misschien toch beter bij RSCA was gebleven. "t Is achteraf makkelijk praten, maar in het huidige Anderlecht was de kans groot dat Svilar een kans zou krijgen. Thomas Didillon is per slot van rekening maar vier jaar ouder en had ook nauwelijks adelbrieven."

TAGS  I  Anderlecht  I  Benfica

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024