Sterke man van KVM: "Daarom hebben we Van Wijk ontslagen"

Sterke man van KVM:
Woensdag 22 augustus 2018 - 09:15   I   door Redactie

KV Mechelen zetten Dennis Van Wijk al na drie speeldagen op straat. De ambitieuze club in 1B stelde Wouter Vrancken aan als zijn opvolger.

Velen fronsten de wenkbrauwen dat KVM al na amper drie speeldagen zijn trainer ontsloeg. “Natuurlijk weet je dat je met iemand als Van Wijk een risico neemt. Maar die laatste matchen in 1A liet hij KV goed voetballen. Vooral op Standard, AA Gent en Anderlecht. Alleen, dat was countervoetbal. 1B blijkt toch wel wat anders", zegt sterke man Olivier Somers in Gazet van Antwerpen.

"We moeten ook eerlijk zijn. Tijdens onze vele gesprekken met Van Wijk stelden we vast dat hij geen oplossing meer zag om het niveau van het voetbal te verbeteren. Onze tegenstanders in 1B gaan vaak met tien voor de goal liggen, daar moeten we een ander soort voetbal tegenover zetten. Ik denk dat Denis ook wel voelde dat het er niet uitkwam zoals hij wilde.”

"Achterstand overbrugbaar"

KV Mechelen is ambitieus. We willen meedoen voor de prijzen, voor de periodetitels. Daarom hebben we Wouter Vrancken aangesteld. ­Vorig jaar hebben we met Jankovic misschien te lang gewacht. Dat wilden we nu voorkomen. Voor de eerste periode is er nog niets verloren, de achterstand is nog overbrugbaar. Daarom was het beter om nu in te grijpen, in plaats van te wachten tot de eerste periode was gaan vliegen", meent Somers.

TAGS  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024