Dortmund demonstreert in topper, Witsel scoort ook direct in Bundesliga

Zondag 26 augustus 2018 - 19:55   I

Borussia Dortmund is uitstekend aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga begonnen. In eigen huis namen Axel Witsel en co in de eerste topper van de jaargang de maat van RB Leipzig. Het werd 4-1 en ook Witsel scoorde.

De wedstrijd kon niet veel slechter beginnen voor Dortmund. Na amper een minuut spelen keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Augustin twijfelde niet en schoot Leipzig op 0-1. Bij Dortmund waren ze even aangedaan, maar reageerden ze snel. Via Dahoud, een own goal van Sabitzer en Witsel stond het aan de rust al 3-1.

Na de pauze bleef Dortmund baas en kon Leipzig de match niet meer spannend maken. In blessuretijd van de tweede helft zette Reus een orgelpunt op de wedstrijd door er zelfs nog 4-1 van te maken.