Standard lacht belachelijk bod op sterkhouder weg

Standard lacht belachelijk bod op sterkhouder weg
Vrijdag 31 augustus 2018 - 16:00   I  

Standard kan aan het einde van deze transferperiode nog zaakjes doen met de Franse subtopper Stade Rennes. Die club is bereid om ver te gaan voor Renaud Emond (26), maar op Sclessin zijn ze niet geneigd om hun smaakmaker zomaar te laten gaan.

La Capitale meldt dat Emond al een tijdje in beeld is bij Rennes. Afgelopen winter circuleerde de naam van de Belgische spits al een eerste keer bij de club die vorig seizoen vijfde werd in de Ligue 1. Het finishte achter de grote clubs PSG, Monaco, Lyon en Marseille – zij het op gepaste afstand.

Nu het nieuwe seizoen in Frankrijk is begonnen, zijn ze bij Rennes tot de constatatie gekomen dat ze nog een nieuwe spits kunnen gebruiken. En dus is Emond opnieuw in beeld. Toch lijkt een transfer weinig waarschijnlijk. Ten eerste wil Standard minimum 3 miljoen euro voor zijn aanvaller. Een bedrag dat Rennes niet zomaar zal ophoesten, ook al is het erg gecharmeerd.

Wachten op Sa en Oulare

Daarnaast laat Standard Emond ook enkel en alleen gaan als het zelf een waardige vervanger in huis kan halen. Op dit moment is Emond de enige spits die volledig fit is, en dat beseft trainer Michel Preud’homme als geen ander. Op Orlando Sa (conditionele achterstand) en Obbi Oulare (nog geblesseerd tot oktober) is het nog even wachten. Om die redenen lijkt Standard het vertrek van Emond dan ook tegen te houden.

Update 31/8 - 16:00

Michel Preud'homme heeft gereageerd op de interesse in Emond. Rennes bood 1,5 miljoen, maar dat vonden ze in Luik belachelijk laag. Zeker omdat Foket nog maar net 3,5 miljoen euro opleverde voor AA Gent. "Renaud Emond kon voor 1,5 miljoen naar Rennes, maar ondertussen trok een andere Franse club, Reims, Foket aan voor 3,5 miljoen. Op die manier konden we niet onderhandelen natuurlijk. Maar Renaud is een prof en hij begrijpt de situatie ook", aldus Preud'homme in La DH.

TAGS  I  Standard  I  Stade Rennes

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024