'Racing Genk vindt vlak voor einde transferperiode oplossing voor Karelis'

'Racing Genk vindt vlak voor einde transferperiode oplossing voor Karelis'
Vrijdag 31 augustus 2018 - 23:00   I   door Redactie

Nikos Karelis er vanavond niet bij tegen Bröndby. De spits van RC Genk wilde niet mee afreizen naar Denemarken met het oog op een transfer. Iets wat Philippe Clement betreurt.

Karelis bleef in België. “Op eigen vraag”, aldus Clement in Het Nieuwsblad. “Ik had hem er ook graag bij gehad, maar met het oog op een mogelijke transfer en bijhorende medische tests vond hij het beter om in België te blijven.”

Mogelijk biedt AEK Athene hem een uitweg. De Griekse club probeert zijn komst nog af te ronden. AEK plaatste zich dinsdagavond voor de Champions League.

Update 31/8 - 8:30

De gesprekken tussen Genk en AEK gaan de goede richting uit, zo meldt Het Laatste Nieuws. De kans wordt zo heel groot dat Karelis nog voor het sluiten van de transfermarkt terugkeert naar Griekenland. Voorlopig zijn de looneisen van de aanvaller wel nog te hoog voor AEK. Mogelijk huurt AEK Karelis voor één seizoen met optie op een definitieve aankoop.

Update 31/8 - 18:05

Het dossier-Karelis neemt plots een verrassende wending. Het Laatste Nieuws meldt dat de Griekse aanvaller niet naar AEK Athene, maar wel naar PAOK lijkt te verhuizen. De Griekse topclub bereikte een akkoord met Genk over een huurovereenkomst, mét een aankoopoptie. Als alles volgens plan verloopt, trekt Karelis dus binnenkort het shirt van PAOK aan. Bij Genk past hij niet in de plannen van Clement.

Update 31/8 - 23:00

Racing Genk heeft volgens HLN de deal helemaal weten af te ronden met PAOK. De spits trekt naar PAOK op uitleenbasis, maar de Grieken hebben wel een aankoopoptie afgedwongen. Wellicht zien we Karelis dus niet meer terug in het truitje van Racing Genk.

TAGS  I  RC Genk  I  AEK Athene

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024