Peter Vandenbempt velt oordeel over kansen van Club in CL

Peter Vandenbempt velt oordeel over kansen van Club in CL
Vrijdag 31 augustus 2018 - 11:15   I   door Redactie

Peter Vandenbempt laat zich uit over de kansen van Club Brugge in de Champions League. Volgens de radiocommentator is blauw-zwart zeker niet kansloos in een groep met Atlético Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco. Dat zegt hij aan Sporza.

Over Atéltico: "Vorig jaar liep het mis in de CL voor Atletico. Dat was heel lang geleden. Het won daarna wel de Europa League om het goed te maken. Dit Atletico lijkt me buiten bereik."

Over Dortmund: "Nieuw is de coach ginder. Lucien Favre deed het in het verleden al goed met Mönchengladbach, ook in de CL. Vorig seizoen speelde hij met Nice nog tegen Zulte Waregem. Het worden stevige duels met Dortmund, maar zeker thuis is er wel iets mogelijk."

Over Monaco: "Monaco deed het 2 jaar geleden fantastisch, met geweldig voetbal. Coach Jardim is gebleven, maar er zijn gigantisch veel talenten vertrokken, om Mbappé maar niet te noemen. Vorig jaar was het al het Monaco van 2016 niet meer. Het werd toch nog 2e in de competitie, maar op een straatlengte achterstand van PSG. Monaco blijft toch een goeie ploeg, al denk ik dat het beste Club Brugge tegen hen toch iets vermag."

"De conclusie is dat er zwaardere groepen mogelijk waren voor Club Brugge. Atletico is Europese top, Dortmund is aan een inhaalbeweging bezig en het Franse voetbal staat toch nog altijd een stapje hoger dan het Belgische. Maar ik herhaal toch wat ik 2 jaar geleden heb gezegd: als Club Brugge zijn beste niveau haalt, is er wat mogelijk", aldus Vandenbempt.

TAGS  I  Club Brugge  I  Monaco  I  Dortmund  I  Atlético Madrid

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024