Thoelen reageert na verrassende basisplaats bij Gent

Thoelen reageert na verrassende basisplaats bij Gent
Vrijdag 28 oktober 2016 - 09:23   I  

Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck gaf voor de wedstrijd tegen Standard de voorkeur op Yannick Thoelen in doel. Jacob Rinne moest zo op de bank plaatsnemen na enkele mindere prestaties.

"Dat had ik zeker niet verwacht. Ik hoorde het zelfs pas drie uur voor de match”, zei Thoelen bij Het Belang van Limburg. “Mijn reactie? Even slikken, maar je weet dat je als tweede doelman altijd klaar moet zijn om in te vallen en te presteren. Ik denk dat ik het vrij goed heb gedaan, want ik heb de nul gehouden.”

Zijn eerste ingreep was niet al te best. Trebel tikte een rebound binnen nadat Thoelen de bal had gelost. Gelukkig werd het doelpunt afgekeurd omdat Trebel de bal uit zijn handen tikte. “Ik was de bal even kwijt. Toen ik hem weer gevonden had, legde ik mijn hand er snel op. Trebel trapte er keihard tegen. Ik was niet overtuigd dat het fout was, maar de opluchting kwam snel."

Daarna speelde hij wel uitstekend en had hij enkele goede reddingen in huis. “Dat is mijn job. De verdediging heeft me ook vaak geholpen. Asare kwam in de eerste helft goed tussen op een poging van Sa en ook Mitrovic en Gershon hebben veel vuil werk opgeknapt. Veel mensen vonden ons slecht vandaag, maar daar ben ik het niet mee eens. Standard was goed, maar wij hebben getoond dat wij ook oorlog kunnen maken.”

“Of ik iets tegen Rinne gezegd heb? Nee, ik heb ook eens in zo'n situatie gezeten. Je laat een keeper dan best gerust, want ik weet hoe moeilijk het is. De trainer zei ook dat hij geen definitieve keuze heeft gemaakt. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik zondag niet zou willen spelen. Niemand traint om tweede keeper te zijn. Ik blijf er alleszins rustig en bescheiden onder.”

TAGS  I  Yannick Thoelen  I   Gent  I   Hein Vanhaezebrouck

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024