Preud'homme: "Ik had liever hen geloot dan Sevilla"

Preud'homme:
Zaterdag 01 september 2018 - 11:30   I   door Redactie

Standard lootte geen droomaffiche in de groepsfase van de Europa League. De Rouches nemen het op tegen Sevilla, Krasnodar en Akhisar Belediyespor.

"Ik ken Krasnodar en die Turkse club eigenlijk niet zo goed", geeft trainer Michel Preud'homme eerlijk toe in Het Laatste Nieuws. "Sevilla moet ik jullie wellicht niet voorstellen. Technisch verzorgd, Spaans voetbal. En recent nog drie keer de Europa League gewonnen. Wat ik wel weet van die andere ploegen: Krasnodar speelt vaak Europees en heeft net als andere Russische clubs grote financiële mogelijkheden."

"Ik verwacht wel dat ze goede spelers hebben. Akhisar won vorig seizoen de beker én ze klopten Galatasaray onlangs in de Supercup. Mochten we Galatasaray geloot hebben, zou iedereen het een moeilijke tegenstander vinden. Nu spelen we tegen een ploeg waartegen ze verloren, dus..."

Doenbaar

"C'est faisable", aldus Preud'homme. "Het is doenbaar. Natuurlijk had ik liever een ploeg zoals Chelsea geloot - een nog grotere affiche dan Sevilla -, maar nu zijn er misschien meer kansen om door te stoten naar de knock-outfase. Dat is trouwens ook ons doel. Goede resultaten halen, ook buitenshuis. Het zal chaud worden op verplaatsing, dat beseffen we."

TAGS  I  Standard  I  Sevilla  I  Chelsea

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024