“Dat wordt werelden van verschil voor Club Brugge”

“Dat wordt werelden van verschil voor Club Brugge”
Zondag 02 september 2018 - 07:17   I  

Het worden boeiende tijden voor Club Brugge. De Belgische landskampioen werd in de Champions League gekoppeld aan grote ploegen als Borussia Dortmund, Atlético Madrid en AS Monaco. En of blauw-zwart het moeilijk zal krijgen.

In zijn column in De Zondag overloopt Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine, de drie tegenstanders van Club: “Atlético Madrid met zijn granieten verdediging en topspits Antoine Griezmann, Borussia Dortmund met zijn soms overrompelend maar al te blind aanvalsspel waarin Axel Witsel structuur hoopt te krijgen en Monaco dat ieder jaar zijn beste spelers ziet vertrekken, maar zich na een slechte competitiestart toch gewapend weet, onder meer na de komst van Nacer Chadli.”

Sys merkt ook iets op aan de stadions van de drie tegenstanders van Club. “Werelden van verschil zal het voor Club zijn als ze na de kolkende arena’s van Atlético en Borussia Dortmund moeten aantreden in het sfeerloze en verouderde stadion van Monaco, ook al zijn ze daar langzamerhand met opknappingswerken begonnen.”

Contrasten

“Maar allerhande contrasten zijn meer dan ooit eigen aan het Europees topvoetbal. Zoals bijvoorbeeld uit de budgetten blijkt. Dat van Borussia Dortmund bijvoorbeeld ligt met bijna 400 miljoen euro ongeveer twaalf keer dan de begroting van Club Brugge”, besluit Sys.

Poll: Gaat Club Brugge dit seizoen punten pakken in de Champions League?

TAGS  I  Club Brugge  I  Borussia Dortmund  I  AS Monaco  I  Atlético Madrid

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024