Deze sterkhouder van Club Brugge maakte tot ieders verbazing géén transfer

Deze sterkhouder van Club Brugge maakte tot ieders verbazing géén transfer
Zondag 02 september 2018 - 11:19   I  

De transferperiode is achter de rug en dat wil zeggen dat de kernen van de teams uit de Jupiler Pro League definitief zijn. Of op zijn minst toch tot in januari. Bij Club Brugge waren er veel inkomende en uitgaande transfers, maar enkele sterkhouders bleven blauw-zwart gewoon trouw.

Dat Ruud Vormer, Brandon Mechele en Hans Vanaken de Belgische landskampioen trouw zouden blijven, stond zowat in de sterren geschreven. Het drietal aasde niet op een transfer en kon best wel vrede nemen met een extra seizoen in het Jan Breydelstadion. Maar dat iemand als Stefano Denswil nog steeds bij Club speelt, is toch best wel opvallend.

De inmiddels 25-jarige verdediger speelt sinds januari 2015 bij Club Brugge en is er sindsdien een vaste waarde. De voorbije jaren stond Denswil al een aantal keer dicht bij een vertrek, maar tot een transfer kwam het nooit. In de zomer van 2016, na zijn eerste titel in Brugge, meldden diverse ploegen zich. Een overstap naar Brighton & Hove Albion leek even in de maak, maar het blauw-zwarte bestuur besliste om de ex-Ajacied niet te laten gaan.

Denswil praat niet meer over transfer

Een streep door de rekening van Denswil, al bleef die zich te allen tijde inzetten voor de ploeg. Sinds die gemiste transfer naar de Premier League houdt de Nederlander er ook niet meer echt van om het over een potentieel vertrek bij Club te hebben. Hij focust zich op zijn prestaties, onder het motto ‘wat komt, dat komt’.

Velen dachten dat Denswil deze zomer van club zou wisselen, maar niets is minder waar. De verdediger blijft voorlopig bij Club Brugge, waar hij ondertussen aan zijn vierde volledige seizoen is begonnen. En die transfer naar een grotere competitie zal er op een gegeven moment toch wel komen zeker?

Poll: Kan Denswil mee in een grotere competitie?

TAGS  I  Club Brugge  I  Brighton & Hove Albion

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024