Transfer van Witsel heeft zware gevolgen: "Voor 18 miljoen per jaar kan je dat wel verdragen"

Transfer van Witsel heeft zware gevolgen:
Maandag 02 januari 2017 - 10:08   I  

Axel Witsel lijkt definitief voor een Chinees avontuur te hebben gekozen. Eerstdaags zou hij zijn handtekening bij Shanghai SIPG zetten.

"Eerst waren het de bijna gepensioneerde spelers die naar China trokken", zegt sporteconoom Trudo Dejonghe aan Sporza. "Maar nu wordt het ook interessant voor topspelers. Als spelers kunnen kiezen tussen een zware competitie zoals de Premier League en de veel lichtere Chinese competitie, waar ze 3 keer zoveel verdienen, dan zullen er velen zijn die voor het tweede zullen kiezen. Witsel had met zijn transfer eigenlijk al een stap gezet naar een minder bekende competitie, waar veel geld te verdienen was."

"Voor het grote geld hoeft hij niet naar Italië te gaan, dat is maar voor het prestige. En als je enkel maar aan je bankrekening denkt, kan je ook in Qatar spelen, in het zand. Voor Witsel zou dat wel een hypotheek zijn op zijn internationale carrière. Maar voor 18 miljoen euro per jaar kan je het misschien wel verdragen dat je na een tijdje geen Rode Duivel meer bent."

TAGS  I  Axel Witsel

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024