'Inter deed financieel een gouden zaak met de transfer van Nainggolan'

'Inter deed financieel een gouden zaak met de transfer van Nainggolan'
Dinsdag 11 september 2018 - 14:05   I  

De Italiaanse competitie zou normaal dit seizoen iets aantrekkelijker moeten zijn. Cristiano Ronaldo is daar dé speler waar iedereen naar kijkt, maar ook voor de Belgische voetbalfans valt er vertier te vinden in Italië. Heel wat Rode Duivels maken daar namelijk het mooie weer.

Gazetta dello Sport berekende de lonen van de spelers en weet dat Radja Nainggolan bijvoorbeeld evenveel verdiend als Mauro Icardi, de topschutter van Inter. Het jaarlijkse bedrag 4,5 miljoen euro staat wel in schril contrast met de 31 miljoen die Ronaldo verdient.

Maar ook andere Belgen verdienen in Italië flink hun boterham. "Nog vier andere Belgen komen boven het miljoen uit: Dries Mertens verdient 4 miljoen bij Napoli, Dennis Praet is met 1,4 miljoen euro de bestbetaalde speler van Sampdoria, Kevin Mirallas vangt 1,1 miljoen bij Fiorentina en Silvio Proto, reservedoelman bij Lazio, mag volgens de sportkrant jaarlijks 1 miljoen euro bijschrijven op de rekening." Dat schrijft HLN.

Update 11/9 - 14:05

Niet alleen Nainggolan deed een prima zaak met zijn transfer, want volgens CIES kon Inter Radja voor een veel lager bedrag wegplukken dan dat hij waard is. Zo kocht Inter hem voor 40 miljoen, terwijl hij er eigenlijk een kleine 53 waard is. Ook Real Madrid deed gouden zaken met de komst van Courtois, want die werd voor zo'n 23 miljoen onder zijn huidige marktwaarde aangekocht.

TAGS  I  Napoli  I  Juventus  I  Lazio  I  Sampdoria  I  Rode Duivels  I  Juventus  I  Real Madrid

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024