Leko legt uit waarom Jordy Clasie flopte bij Club Brugge

Leko legt uit waarom Jordy Clasie flopte bij Club Brugge
Vrijdag 07 september 2018 - 17:17   I  

Bij Club Brugge hadden ze een pak meer verwacht van de passage van Jordy Clasie. Blauw-zwart huurde de Nederlandse middenvelder vorig seizoen van Southampton, maar in het Jan Breydelstadion kon Clasie zich nooit opwerpen als een onbetwiste basispion.

Ondertussen speelt Clasie opnieuw bij zijn oude liefde Feyenoord. Daar probeert hij zijn carrière nieuw leven in te blazen. In een gesprek met Het Laatste Nieuws probeert Club-trainer Ivan Leko te kaderen waarom Clasie flopte in Brugge.

"Clasie is het type dat volledig beantwoordt aan hoe ík het profiel van een ‘6’ invul", steekt Leko van wal. "Het mooiste bewijs is dat ik Clasie in december opstelde hoewel Nakamba gedurende vijf maanden elke week bij de drie beste spelers was geweest."

Zelfvoldaan

"Maar net dié overwinning op Nakamba maakte Clasie zelfvoldaan, had ik de indruk", benadrukt de Kroaat. "Hij leverde telkens een strijd op training, en eenmaal hij dan speelde, werd zijn intensiteit ineens een stuk minder. Nakamba pakte het gewoon weer over.”

Clasie verscheen vorig seizoen amper twaalf keer aan de aftrap bij Club Brugge. Sporadisch maakte hij indruk, maar vaak stelde de defensieve middenvelder teleur. Het Brugse bestuur besliste dan ook om geen gevolg te geven aan de uitleenbeurt van de Nederlander.

Poll: Had jij meer verwacht van Clasie?

TAGS  I  Club Brugge  I  Feyenoord

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024