OH Leuven pakt punt bij Lommel, maar blijft aanmodderen

Zaterdag 08 september 2018 - 18:51   I

Promovendus Lommel blijft momenteel leider in de Proximus League. Zaterdag speelde het in de vooravond gelijk tegen OH Leuven, dat nog steeds maar één keer kon winnen in de competitie.

Lommel voerde vanaf het eerste fluitsignaal meteen de forcing, maar gaandeweg knokte OH Leuven zich in de match. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in een voorsprong toen Kehli een gemeten voorzet van Daeseleire tegen de touwen knikte. 0-1 was meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Die bleef lange tijd uit, maar twintig minuten voor tijd kreeg Lommel een strafschop na een fout op Rocha. Rocha zette zich zelf achter de bal en gaf OHL-doelman Thamsatchanan het nakijken: 1-1.

Lommel blijft voorlopig leider

In de slotfase probeerden beide teams het laken nog naar zich toe te trekken, maar aan de score veranderde niets meer. Lommel blijft voorlopig leider met 9 op 15, OHL is vierde met 6 op 15. Vanavond kan Westerlo over Lommel naar de leidersplaats springen. De Kemphanen spelen om 20:30 tegen Tubeke.