Engeland verliest in eigen huis van Spanje na match met twee gezichten

Zaterdag 08 september 2018 - 22:44   I

Engeland is met een valse noot aan de Nations League begonnen. Het verloor in eigen huis met 1-2 van Spanje. Tot overmaat van ramp zag bondscoach Gareth Southgate linksachter Luke Shaw uitvallen met een mogelijk zware blessure.

De wedstrijd werd al snel opengebroken. Na amper elf minuten spelen klom Engeland op voorsprong na een perfect uitgespeelde counter. Shaw bracht het leer goed voor en Rashford had de bal maar tegen de netten te duwen: 1-0.

Spanje was echter niet aangeslagen. Amper twee minuten later kwam het al langszij via Saul. Op het halfuur gingen de bezoekers zelfs over Engeland. Bij een vrijschop was Rodrigo te zoneverdediging van de Engelsen te slim af en werd Pickford gevloerd in zijn korte hoek: 1-2.

Zware blessure Shaw

Na de pauze probeerde Engeland de bakens te verzetten, maar Spanje bleef goed in blok staan en maakte het de ploeg van Southgate moeilijk. Toen Shaw na een lelijke botsing van het veld werd gedragen, viel de match helemaal stil.

Welbeck kwam nog tot scoren in het slot, maar zijn goal werd afgekeurd omwille van een duwfout op De Gea. Het bleef na een match met twee gezichten, onderhoudend voor rust en te pover erna, 1-2 en zo begint Spanje uitstekend aan de Nations League.