Eric Van Meir heeft verklaring voor succes van Lierse

Eric Van Meir heeft verklaring voor succes van Lierse
Dinsdag 11 oktober 2016 - 15:33   I   door Fabian Morren

Het gaat Eric Van Meir voor de wind bij Lierse. Na de zege in de topper tegen Antwerp staat het alleen op kop in 1B.

“Ik wilde spelers met een winnaarsmentaliteit”, zegt Van Meir in Het Nieuwsblad. “Tot ik vorig jaar als assistent het trainerschap overnam, was het hier miserie troef. De academiespelers werden te veel beschermd door hun trainer.”

“Veel van die jongens werden heel hun leven de hemel ingeprezen, maar konden niet omgaan met tegenslagen. Er was te weinig kennis van tactiek, er zat te weinig karakter in de kern en we moesten het op kracht altijd afleggen. Sinds september van vorig jaar is mijn stelregel dat het team het belangrijkste is. Ik wil geen ego’s.”

“Ik ben natuurlijk ook geëvolueerd. Ik werk nu met een groep die ik goed ken en die geen vedetten heeft. Dat is toch een verschil met mijn vorige periode als hoofdtrainer. Ik voel ook dat ik veel impact heb op deze groep. Maar het grote voordeel is dat ik veel steun geniet van voorzitter Maged Samy en manager Roel Rymen en werk goed samen met Mido.”

“De club volgde me in de transfers die ik wilde en ging mee in mijn visie, waarbij werkkracht en groepsgevoel primeert. De hele technische staf heeft een verleden bij Lierse, waardoor wij ook vrienden zijn en iedereen dus veel meer van elkaar kan verdragen. Ook dat helpt enorm om succesvol te zijn.”

TAGS  I  ericvanmeir  I   lierse

zondag 24 september 2023

zaterdag 23 september 2023

vrijdag 22 september 2023

donderdag 21 september 2023