Trekt Yannick Carrasco in januari naar Europese topclub?

Trekt Yannick Carrasco in januari naar Europese topclub?
Woensdag 12 september 2018 - 23:08   I  

De Rode Duivels hebben een foutloze interlandbreak achter de rug, maar één international maakte geen al te beste beurt. Yannick Carrasco (25) trok, net als enkele andere Rode Duivels, de lijn van op het WK in Rusland door. Eén probleem: in zijn geval is dat geen goed teken.

Carrasco presteerde op het wereldkampioenschap onder de verwachtingen. Roberto Martinez liet de vleugelaanvaller echter niet vallen en selecteerde hem ook voor de wedstrijden tegen Schotland en IJsland. In Reykjavik verscheen de Spaanse Belg aan de aftrap, maar alweer kon hij niet overtuigen.

Enkele dagen geleden was Carrasco jarig. 25 werd hij en als hij wil kan hij een uitgebreid feest geven voor wel duizend man. Met zijn geld weet onze landgenoot immers geen blijf. Hij voetbalt bij de Chinese eersteklasser Dalian Yifang en verdient er schatten van mensen.

(Lees verder onder de foto)

Bedrag op bankrekening omhoog, niveau omlaag

De keerzijde van de medaille: Carrasco haalt als het menens is - lees: bij de nationale ploeg - al een hele tijd zijn gebruikelijke niveau niet meer. Niet zo lang geleden was hij nog één van de rijzende sterren van het Belgische voetbal. Carrasco versierde vanuit Monaco een transfer naar Atlético Madrid, waar hij in zijn tweede seizoen helemaal ontbolsterde en zelfs tien competitiedoelpunten maakte.

Vorig seizoen leefde Carrasco evenwel in onmin met zijn veeleisende trainer, Diego Simeone. Halverwege de jaargang besliste de Rode Duivel daarom om eieren voor zijn geld te kiezen. Hij tekende een lucratief contract in China, maar in tegenstelling tot het bedrag op zijn bankrekening ging zijn niveau er niet op vooruit. Integendeel.

Terug naar Europa

Zoals Martinez het verwoordde: “Door zijn speelstijl moet hij 100 procent fit zijn om optimaal te presteren. Hij moet blijven werken, want hij heeft een belangrijke rol.” Aan Carrasco de keuze: individueel bijtrainen in China zoals ook de professionele Axel Witsel dat deed of… terugkeren naar Europa.

Het laatste is ongetwijfeld de beste optie. Enkele maanden geleden toonden Europese topclubs zoals Arsenal en Juventus nog interesse in Carrasco. Een nieuwe kans bij een grote club zou niet alleen Carrasco, maar ook de Rode Duivels goed doen. En dan zal niet alleen zijn bankrekening, maar ook zijn prijzenkast gevuld worden.

Op 1 januari opent de Europese transfermarkt zijn deuren, Yannick. Je bent meer dan welkom.

Poll: Hoop jij dat Carrasco in januari terugkeert naar Europa?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Arsenal  I  Juventus  I  Dalian Yifang

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024