Leko legt uit waarom fitte Cools niet in selectie Club Brugge zit

Leko legt uit waarom fitte Cools niet in selectie Club Brugge zit
Donderdag 13 september 2018 - 14:20   I  

Club Brugge en Sporting Lokeren trappen vrijdagavond de zevende speeldag in de Jupiler Pro League op gang. In aanloop naar de match maakte trainer Ivan Leko zijn selectie bekend. Opvallend: Dion Cools, nochtans niet geblesseerd, zit niet in die selectie.

Op zijn wekelijkse persconferentie gaf Leko tekst en uitleg. “Dat Cools niet in de selectie zit? Dat is eigenlijk een kwestie van voorbereiding naar de match tegen Lokeren toe. Als je na een interlandperiode amper één dag de tijd hebt om een wedstrijd voor te bereiden, moet je snel kijken wie op fysiek en mentaal vlak klaar is voor de strijd.”

Mentaal en fysiek probleem

Dat wil dus zeggen dat Cools, die in het verleden al hoogtes en laagtes kende, het wat heeft laten hangen. Al wilde Leko dat niet gezegd hebben. “We zijn trots om zoveel internationals te hebben, maar langs de andere kant moeten die jongens ook zo snel de klik kunnen maken als terugkeren op de club.”

“Wij proberen de wedstrijdselectie altijd zo eerlijk en correct mogelijk samen te stellen. We kijken niet naar namen, maar wel naar wie op alle vlakken klaar is om te spelen. Dion heeft twee keer negentig minuten gespeeld bij de nationale beloften en heeft naar Hongarije en Malta moeten reizen. Het is niet enkel een keuze op mentaal, maar ook op fysiek vlak. Daarom hebben we gekozen voor andere jongens”, besloot Leko.

Schrijvers wél in selectie

Opmerkelijk: Siebe Schrijvers, die ook werd opgeroepen voor de nationale beloften en eveneens twee keer de negentig minuten vol maakte, zit wél in de selectie voor de match tegen Lokeren.

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024