Peter Vandenbempt zet Tom De Sutter op zijn plaats

Peter Vandenbempt zet Tom De Sutter op zijn plaats
Vrijdag 14 september 2018 - 08:15   I   door Redactie

Peter Vandenbempt heeft zich behoorlijk kritisch uitgelaten over Tom De Sutter in Het Nieuwsblad. In zijn column stipt de radiocommentator aan dat De Sutter niet al te zelfkritisch geweest over zijn mislukte passage bij Lokeren.

"Veel reden tot klagen heeft Tom De Sutter. Niet over zijn huidige situatie en niet over zijn carrière. Hij was verrassend én teleurstellend weinig zelfkritisch over zijn mislukking bij Lokeren. Mentaal en fysiek topfit - op Daknam denken ze daar anders over -, maar een trainer die geen fan is en hem niet op zijn kwaliteiten uitspeelt. Te veel lopen op het middenveld en te weinig in de grote rechthoek. Niet gemaakt voor het voetbal van Peter Maes, waarbij de rol van diepe spits fysiek veeleisend is", aldus Vandenbempt.

"De spits heeft een punt, maar enige introspectie had gemogen. Kiezen voor Lokeren houdt consequenties in en ook aanvallers van Club en Anderlecht vind je in het moderne voetbal vaak zwoegend op het middenveld. Zes goals (en nog zes in Play-off 2) op twee jaar: club en speler hadden beter wat langer nagedacht voor ze destijds hun handtekening zetten."

"De Sutter is (was) als topvoetballer toegewijd, professioneel, intelligent, een graag geziene ploegmaat. Trainers werkten graag met hem, een eerlijke gesprekspartner voor de media, geen kapsones en liefst low profile. Maar deobsessieve verbetenheid van bijvoorbeeld Lukaku had hij niet", besluit Vandenbempt.

TAGS  I  Lokeren

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024