Cruijff-icon in FIFA 19 zorgt voor miserie: “We hebben er geen invloed op”

Cruijff-icon in FIFA 19 zorgt voor miserie: “We hebben er geen invloed op”
Vrijdag 14 september 2018 - 14:35   I  

FIFA 19 ligt nog niet in de winkelrekken, of het gloednieuwe videospel van EA Sports doet nu al stof opwaaien. De voorbije dagen maakte de gameontwikkelaar de ratings van de spelers in FIFA bekend, inclusief die van de 'icons'. En daar dook een probleem op.

Op FIFA 19 verschijnt ook Johan Cruijff op het toneel. De Nederlander is een legende in het voetbal en bewees tijdens zijn leven ontzettend veel voor de sport. Zowel op als naast het veld. Zelfs na zijn dood leeft Cruijff verder dankzij zijn Cruijff Foundation.

De mensen bij de Foundation zijn echter niet opgezet met de rating van Cruijff. Hij kreeg een rating van 94. Niet mis, maar beduidend minder dan de beste icon-versies van Maradona (97) en Pelé (98).

"Die rating is een hot item geworden. Ook wij vinden de rating lager dan wij hadden verwacht. Wij dachten dat Johan dichter tegen Pelé en Maradona zou zitten", zegt Carole Thate van de Cruijff Foundation teleurgesteld bij Voetbal International.

"Op de rating hebben wij geen invloed"

"Het begint bij de vraag: wat willen wij? Wij bewaken immers zijn legacy. Het voetbal van Cruijff moet nauwkeurig worden vertegenwoordigd. Dus dat benadruk je, en vervolgens geef je de kenmerken van Johan Cruijff weer. Cruijff Football weet alles van die voetbalvisie. Zij zijn daar nauw bij betrokken geweest. Maar ja, je kunt dat bij de makers van het spel niet van tevoren vastleggen. Op de rating hebben wij geen invloed."

"De maker wordt nu door veel mensen over die rating aangesproken. Ik weet niet of ze het zullen aanpassen, maar Johan verdient het goed te worden vertegenwoordigd", besluit Thate.

Poll: Verdient Cruijff een hogere rating?

TAGS  I  Cruijff  I  FIFA 19

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024