'Vanhaezebrouck neemt beslissing over inzetten van Morioka'

'Vanhaezebrouck neemt beslissing over inzetten van Morioka'
Dinsdag 18 september 2018 - 08:45   I   door Redactie

Ryota Morioka krijgt voorlopig geen kans bij Hein Vanhaezebrouck. Het ziet er ook niet snel naar uit dat de coach van Anderlecht zijn systeem zal veranderen voor de Japanner.

"Morioka is een nummer 10 - een schakel tussen middenveld en aanval - en in zijn huidige systeem heeft hij zo'n verbindingsman niet nodig. Hein prefereert lopende mensen die infiltreren. Morioka vindt hij wel goed in balbezit, maar de coach is geen fan van zijn snelheid van uitvoering en zijn actieradius. Zijn defensief werk wordt bij Anderlecht alibi-verdedigen genoemd. Meelopen zonder grinta, terwijl Hein kilometer-vreters wil die gaten trekken, zoals Gerkens", analyseert Het Nieuwsblad.

"Al zou hij ook kunnen overwegen om zijn tactiek eens te veranderen om Morioka op zijn kwaliteiten uit te spelen en zijn gebreken te camoufleren. De Japanner rendeert het best in een systeem met een driehoek op het middenveld met Trebel en Makarenko als kuitenbijters achter hem. Dat gaat dan wel ten koste van een aanvaller: Santini, Dimata of Gerkens. Vanhaezebrouck wil daar vooralsnog niet van weten", klinkt het.

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024