"Club heeft gewoon geen kans, het wordt weer 0 op 18"

Dinsdag 18 september 2018 - 08:30   I   door Redactie

Volgens Tom Boudeweel is het niet uitgesloten dat Club Brugge straks weer met lege handen achterblijft in de Champions League. Twee jaar geleden pakte Club 0 op 18. Die afgang moet nu toch echt wel vermeden worden.

"Als je de tegenstanders bekijkt, dan moet je zeggen dat het 0 op 18 gaat worden. De budgetten van de opponenten zijn veel groter, hun spelers zijn beter... Als je de logica respecteert, dan heeft Club Brugge gewoon geen kans", aldus Boudeweel.

"Dortmund heeft de Champions League al eens gewonnen, Atletico heeft twee finales gespeeld en Monaco heeft recentelijk nog de halve finales gespeeld. Op papier is het dus moeilijker", zegt Boudeweel.

Twee jaar geleden kreeg Club FC Kopenhagen, Leicester City en FC Porto als tegenstanders. "Porto is toch geen absolute topclub, Leicester was wel kampioen van Engeland, maar in dat seizoen na de titel heeft het toch niet geschitterd. En Kopenhagen is een degelijke ploeg voor de Europa League, maar toch zeker niet om te zeggen dat ze alles kapot gaan spelen."

"Als je dat naast Dortmund, de nummer 2 in de sterke Bundesliga, en Atletico legt... Monaco is misschien de minste van de drie, maar het is toch nog altijd een naam. En het Franse voetbal ligt de Belgische clubs ook niet altijd."

Hoop

Al hoopt Boudeweel op beterschap. "Er zijn in de geschiedenis van de Champions League al grote ploegen gesneuveld natuurlijk. En Monaco en Atletico Madrid staan nog niet vlotjes te voetballen. Misschien zit daar wel iets in. Al zal het thuis moeten gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat Club op Atletico gaat winnen."

"Wat het dan precies wordt voor Club, is moeilijk te voorspellen. 1, 2 of 3 punten, daar ga ik geen uitspraken over doen. Het is geen exacte wetenschap. Met wat geluk winnen ze morgen met 1-0."

TAGS  I  Club Brugge  I  Dortmund  I  Atlético Madrid  I  Monaco

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024