“Hij is de Messi onder de doelmannen en al járen de beste ter wereld”

“Hij is de Messi onder de doelmannen en al járen de beste ter wereld”
Dinsdag 18 september 2018 - 14:30   I  

Het is een discussie die alle kanten op kan, maar wel een hele boeiende. Wie is nu eigenlijk de beste doelman ter wereld? Als je die vraag aan Watford-keeper Ben Foster (35) stelt, is zijn antwoord alleszins duidelijk.

De Engelsman nam het tijdens het voorbije weekend met Watford op tegen Manchester United. The Red Devils wonnen met 1-2 en hadden daar in de tweede helft een goede David De Gea (27) voor nodig. Foster is al een hele poos onder de indruk van zijn Spaanse collega.

“De Gea is de Messi onder de doelmannen. Hij is nu al jaren aan een stuk de beste doelman ter wereld. Het is een briljante keeper. Sommige van zijn reddingen op cruciale momenten zijn gewoon adembenemend. En dat doet De Gea zo vaak.”

"De Gea is wereldklasse"

“Het is alsof het dagelijkse kost is voor hem. Hij laat het zo makkelijk lijken", gaat Foster verder. Volgens de Engelsman moeten jonge talenten de keeper van Manchester United als voorbeeld nemen. "Als jonge doelmannen iets willen bijleren, dan moeten ze naar David De Gea kijken. Hij is wereldklasse."

"Van wat ik hoor is De Gea geen al te groot trainingsbeest, maar heeft het te maken met natuurlijke klasse. Eens de wedstrijd begint, komt er adrenaline bij hem los en dat maakt hem zo sterk. Dat is iets wat je niet kan aanleren. Hij heeft de match onder controle en weet op ieder moment wat hij precies moet doen.”

De Gea of toch Courtois?

Zoals gezegd: het is een discussie zonder einde. Foster zegt De Gea, iemand anders zegt Manuel Neuer en nog iemand anders zegt Thibaut Courtois. En sommigen zullen blijven vasthouden aan ervaren rot Gianluigi Buffon. En wat dan gezegd van Jan Oblak, Marc-André ter Stegen en Hugo Lloris? Wie is volgens jou de beste doelman ter wereld? Laat het ons weten in onderstaande poll!

Poll: Wie is voor jou de beste doelman ter wereld?

TAGS  I  Manchester United  I  Watford

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024