Dimata koos dankzij... Mbappé voor Anderlecht: "Toen sloeg mijn hart tilt"

Dimata koos dankzij... Mbappé voor Anderlecht:
Dinsdag 18 september 2018 - 15:15   I  

RSC Anderlecht huurt Landry Dimata tot het einde van het seizoen van VfL Wolfsburg. Bij paars-wit wil de jonge aanvaller vlammen alvorens hij opnieuw een stap hogerop zet. Bij Anderlecht hebben ze de komst van Dimata overigens te danken aan... Kylian Mbappé.

"Ik laat mij niet leiden door het toeval. Ik heb voor Anderlecht gekozen terwijl ik tal van andere héél serieuze aanbiedingen kreeg. Ik heb mijn inspiratie gehaald bij Kylian Mbappé", steekt Dimata van wal tijdens een interview met Sport/Voetbalmagazine.

"Hij zat bij Monaco en hij had overal naartoe kunnen gaan. Hij zei: 'Ik ben van Parijs, ik ben opgegroeid in Parijs, ik moet hoe dan ook voor de ploeg van mijn stad uitkomen.'"

"Ik wil een bladzijde vullen in de clubgeschiedenis"

"Dat interview heeft mijn hart tilt doen slaan", bekent Dimata. "Toen dacht ik: oké, zo wil ik het ook. Ik moest en zou voor de club uit mijn stad spelen waar ik zoveel mensen ken."

De spits is ambitieus, dat is wel duidelijk. "Ik wil een bladzijde vullen in de clubgeschiedenis. En ik wil iets teweegbrengen bij de Brusselse jongeren die mij kennen en die zich in mijn parcours herkennen."

TAGS  I  Anderlecht  I  PSG  I  VfL Wolfsburg

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024