Forceert Francky Dury vertrek naar Belgische topclub?

Forceert Francky Dury vertrek naar Belgische topclub?
Dinsdag 18 september 2018 - 16:00   I  

Francky Dury (60) is ondertussen al jaren trainer bij Zulte Waregem. In 2010 waagde de ervaren oefenmeester even zijn kans bij AA Gent, maar dat huwelijk liep op een sisser af. Een jaar later keerde Dury terug naar het Regenboogstadion. Blijft hij er trainer tot in de eeuwigheid of zien we hem binnenkort toch nog eens terug bij een Belgische topclub?

Bij Sport/Voetbalmagazine vragen ze zich af of Dury zijn huidige werkgever altijd trouw zal blijven. Tijdens de voorbije weken uitte Dury immers meermaals kritiek op de gang van zaken bij Essevee. Zo was hij niet tevreden met het vertrek van sterkhouders als Onur Kaya en Timothy Derijck.

Waarom uitte Dury zijn ongenoegen? Zit hij niet meer op dezelfde golflengte met het bestuur van Zulte Waregem? "Dat moet je hem vragen", zegt hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert. "Ik lees trouwens geen gazetten, daar luister ik dus niet naar. Ik weet wél perfect wie bij welk dossier wat en wanneer heeft gezegd. Ik ben al 48 jaar, maar vergeet niets, geen énkel detail."

Club Brugge

Bij Zulte Waregem gaan ze er niet van uit dat Dury een vertrek zal forceren. Al weet je het maar nooit, want vorige zomer wilde Club Brugge hem nochtans graag binnenhalen. "Dat waren insinuaties vanuit de pers, vandaar die officiële reactie", verduidelijkt Beeuwsaert.

"Vincent Mannaert hebben we toen nooit gehoord. Wat we nú zouden doen? Daar antwoord ik niet op, want er is nu geen probleem. Dat zien we dan wel", klinkt het tot slot nog. Dury werd in een recent verleden niet alleen bij Club Brugge, maar ook bij Anderlecht genoemd. Benieuwd of hij Zulte Waregem trouw blijft tot het einde van zijn dagen.

Poll: Heeft Dury de kwaliteiten om te slagen bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024