Sollicitatie bij Martinez: "Hij zou doodgraag bij de Rode Duivels zitten"

Sollicitatie bij Martinez:
Woensdag 19 september 2018 - 15:01   I  

In oktober komen de Rode Duivels opnieuw samen voor de volgende interlandbreak. Het is alvast uitkijken naar de selectie van Roberto Martinez. Deze maand opteerde de bondscoach voor enkele nieuwkomers. Is er volgende maand plaats voor een 'comeback kid'?

Jason Denayer, sinds het EK 2016 niet meer geselecteerd voor de nationale ploeg, droomt immers van een terugkeer bij de Rode Duivels. Dat hij er de voorbije keren niet bij was, steek immers bij Denayer.

"Jason zal het zelf niet zeggen, maar dat doet hem toch pijn", zegt Denayers begeleider Jesse De Preter in Het Laatste Nieuws. "Jason is een romanticus. Hij zou doodgraag bij die nationale ploeg zitten. Aan hem om daar hard voor te werken."

Gouden kooi

Na jaren op de loonlijst te hebben gestaan bij Manchester City, koos Denayer deze zomer voor een definitieve transfer naar Olympique Lyon. "In Engeland zat hij in een gouden kooi", stelt De Preter. "Hij had een mooi contract, daar tegenover stond wel een hoge vraagprijs, terwijl hij niet speelde."

"Lyon is enorm professioneel, zeer goed georganiseerd. Die club wilde Jason al drie jaar. En het is een definitieve transfer. Dat is belangrijk. Want elk jaar een nieuwe uitleenbeurt: evident is dat niet voor een voetballer. Nu kan Jason vrij zijn."

Poll: Moet Denayer geselecteerd worden?

TAGS  I  Lyon  I  Manchester City

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024