Er is Marc Degryse tijdens Club-Dortmund iets opgevallen aan Hans Vanaken

Er is Marc Degryse tijdens Club-Dortmund iets opgevallen aan Hans Vanaken
Woensdag 19 september 2018 - 15:31   I  

Club Brugge liet dinsdagavond na om een resultaat neer te zetten tegen Borussia Dortmund. De Belgische landskampioen speelde lang geen onaardige partij tegen de Duitsers, maar vergat om te scoren. In de slotfase kreeg Club uiteindelijk nog het deksel op de neus.

Desondanks maakten tal van spelers een goede indruk op het Europese toneel. Hans Vanaken onderstreepte andermaal dat hij ook op een hoger niveau dé dirigent van Club Brugge kan zijn. In Het Laatste Nieuws zwaait analist Marc Degryse met lof naar Vanaken.

“Voor kersvers Rode Duivel Hans Vanaken was dit een gelegenheid om te bevestigen op internationaal niveau. In de eerste helft liet hij zien dat hij voetbaltechnisch de kwaliteiten heeft om de ploeg ook op dit niveau te laten draaien”, merkt Degryse.

"Club heeft Vanaken nodig, maar Vanaken heeft ook een goed Club nodig"

“Zo kon hij zijn groei in het internationale voetbal doortrekken. Dit soort wedstrijden kunnen van hem een betere speler maken, waardoor hij ook op dit niveau beslissend kan worden.”

Toch viel het Degryse ook op dat Vanaken na rust wegzakte. Al was dat niet echt zijn eigen schuld. “Vanaken heeft een ploeg nodig die voetbal speelt. Toen Club na de rust sneller de bal ging wegtrappen, verdween de beste Vanaken ook een beetje uit de wedstrijd. Club heeft Vanaken nodig, maar Vanaken heeft ook een goed Club rond zich nodig, dat onder alle omstandigheden blijft voetballen."

TAGS  I  Club Brugge  I  Borussia Dortmund

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024