"De instelling van Vlietinck raakt aan de kernwaarden van Club Brugge"

Donderdag 20 september 2018 - 09:40   I   door Redactie

Ivan Leko verraste iedereen door Thibault Vlietinck op te stellen in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Een gewaagde, maar juiste keuze. De 21-jarige jeugdspeler van Club speelde een uitstekend uur. Nadien werd hij helemaal leeg naar de kant gehaald.

"Hij is altijd snel, slim en technisch goed geweest", zegt hoofd jeugdopleiding Pascal De Maesschalck in Het Laatste Nieuws. Vlietinck moest wel lang wachten op een doorbraak. "Ik heb geleerd dat je niet één standaardparcours kan uittekenen voor jonge spelers om door te stromen. Elk lichaam heeft zijn eigen ontwikkelingsritme."

"Jongens met meer exotische roots zijn op fysiek vlak doorgaans sneller klaar. Thibault was mentaal vroegrijp, maar zijn lichaam volgde iets langzamer", weet De Maesschalck.

Mechele

"Puur technisch zijn er misschien wel betere jonge spelers op zijn positie. Maar er zijn er weinig die even verbeten zijn. Dat maakt dat Thibault nu zijn kans gekregen heeft. Eigenlijk zie ik vergelijkingspunten met Brandon Mechele. Een gewone, Vlaamse gast. Altijd hard werkend. Altijd nuchter. Hij wil vandaag goed zijn, maar morgen nog beter. Die instelling raakt aan de kernwaarden van deze club."

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024