Cristiano Ronaldo kent zijn schorsing na rode kaart tegen Valencia

Cristiano Ronaldo kent zijn schorsing na rode kaart tegen Valencia
Donderdag 27 september 2018 - 14:42   I   door Fabian Morren

Cristiano Ronaldo kreeg wel een erg lichte rode kaart in de wedstrijd op Valencia. Toch moet de Portugees van Juventus vrezen voor een zware schorsing, zo melden verschillende media.

Ronaldo vond zijn rode kaart zwaar onterecht en verliet huilend het veld. De problemen zijn echter nog niet achter de rug voor de aanvaller. 

Omdat de bal niet in de buurt was op het ogenblik van de rode kaart, staat volgens de reglementen dat hij drie of vier wedstrijden geschorst moet worden. Hij lijkt dus tegen een lange schorsing aan te kijken en in dat geval mist hij de duels met zijn ex-club Manchester United.

Update 20/9 - 13:32

De UEFA is ondertussen een tuchtprocedure gestart tegen Ronaldo. Dat heeft de Europese Voetbalbond bekendgemaakt. Op 27 september krijgt de Portugese aanvaller te horen hoe lang hij geschorst wordt. Wellicht wacht er Ronaldo een schorsing van minimum twee en maximaal vier speeldagen.

Update 21/9 - 10:15

Volgens The Daily Mirror zou Ronaldo goed wegkomen na zijn rode kaart in Valencia. De UEFA heeft de kans om de Portugees voor twee of drie matchen te schorsen, maar zal dat niet doen.

Ronaldo zou een standaardschorsing van één wedstrijd krijgen en de UEFA zou niet de intentie hebben om die straf zwaarder te maken. Dat zou betekenen dat Ronaldo enkel het treffen met Young Boys Bern mist. De ontmoeting met Manchester United, op Old Trafford, zou zo niet in het gedrang komen.

Update 27/9 - 14:42

De tuchtcommissie van de UEFA heeft beslist om Ronaldo een schorsing van één wedstrijd te geven. De Portugees komt goed weg en moet zo enkel het duel tegen het Zwitserse Young Boys Bern missen. De wedstrijd tegen tegen zijn ex-club Manchester United - op Old Trafford - komt niet in het gedrang.

Poll: Is een schorsing van één speeldag voldoende?

TAGS  I  Juventus  I  Valencia

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022