'Die spelers hopen op een trainerswissel bij AA Gent'

'Die spelers hopen op een trainerswissel bij AA Gent'
Donderdag 20 september 2018 - 16:00   I  

Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer Yves Vanderhaeghe moet opstappen bij AA Gent. De trainer ligt onder vuur omwille van de vroege Europese uitschakeling en het povere spel van zijn ploeg. Als klap op de vuurpijl lijkt het er ook nog eens op dat sommige spelers Vanderhaeghe liever kwijt dan rijk zijn.

Volgens analist Wim De Coninck zitten sommige spelers nu al te wachten op het ontslag van Vanderhaeghe. "Veel hangt af van hun persoonlijke situatie. Jongens die elke week spelen, zullen dit niet graag zien gebeuren en voelen zich wellicht ook persoonlijk verantwoordelijk", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Jongens die minder in actie komen en zich misschien wat miskend voelen - logisch met een grote spelersgroep -, zien dan misschien weer een opportuniteit als er een trainerswissel op til is", benadrukt De Coninck. "Maar wie zich betrokken voelt bij de club - in de eerste plaats vaak de Belgische spelers, die wat meer de media volgen - zal deze evolutie willen omkeren."

"Nood aan hecht collectief"

Het valt De Coninck ook op dat AA Gent momenteel los zand is. "Eigenlijk is er vooral nood aan een hecht collectief. Nu zie je iets te vaak elf individuen, die vooral met zichzelf begaan zijn. AA Gent heeft zeker talent, maar mist een sterk geheel en dat was de voorbije weken soms wel zichtbaar.”

TAGS  I  AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024