KRC Genk wint makkelijk, afgang voor Standard in Europa League

Donderdag 20 september 2018 - 20:45   I   door Redactie

Racing Genk is uitstekend begonnen aan de groepsfase van de Europa League. De Limburgers versloegen het Zweedse Malmö met 2-0. Standard begint met een afgang: 5-1.

KRC Genk - Malmö 2-0

Al van bij de start was duidelijk dat Genk de sterkere ploeg was. Malmö viel tegen en beperkte zich vooral tot verdedigen. Zonder succes, want Genk vond toch een gaatje. Maehle baande zich een weg door de Zweedse defensie en Leandro Trossard werkte af. Na de rust verdubbelde Aly Samatta de voorsprong. De zege van Genk kwam nooit in gevaar.

Sevilla - Standard 5-1

Het liep voor Standard al mis in de eerste tien minuten. Een vrijschop van Ever Banega gaf Guillermo Ochoa geen enkele kans. Standard kwam zowaar langszij via Djenepo. Lang duurde die vreugde niet, want op de rand van de zestien maakte Franco Vazquez er met een mooie trap 2-1 van. Meteen na de rust rondde Ben Yedder een knappe aanval van de thuisploeg af. Diezelfde Ben Yedder maakte er op aangeven van Banega 4-1 van en Banega zelf tekende vanaf de stip aan voor de zware 5-1-eindstand.