"Vanderhaeghe flirt met ontslag bij AA Gent"

Zaterdag 22 september 2018 - 09:46   I  

Is Yves Vanderhaeghe aan zijn laatste dagen als trainer van AA Gent bezig? Het is best mogelijk. De West-Vlaamse oefenmeester staat al een tijdje onder druk en mogelijk wordt de Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge hem fataal.

Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, is het al een tijdje duidelijk dat Gent en Vanderhaehge niet voor elkaar zijn gemaakt. "AA Gent, tegenstander van Club Brugge, heeft zichzelf in een moeilijke positie gemanoeuvreerd. Al weken/maanden is duidelijk dat er geen match is tussen het bestuur en de trainer", klinkt het in de krant.

"Yves Vanderhaeghe doet zijn werk, maar in een onbehaaglijke sfeer van wantrouwen en achterdocht. Zo is het moeilijk functioneren. Spelers merken dat ook. Als De Buffalo's in de eigen ­Ghelamco Arena tegen Club onderuitgaan, zal de positie van de trainer weer ter discussie worden gesteld", benadrukt Vandewalle.

Ondanks het feit dat Gent er nog redelijk goed voor staat, hangt de job van Vanderhaeghe toch aan een zijden draadje. "Vanderhaeghe komt niet altijd overtuigend over, maar staat nog altijd vijfde in de stand en voerde de club ­vorig seizoen van de veertiende naar de vierde plaats. Hem wat onafhankelijker laten werken, zou verkramptheid wegnemen. Wat zelfvertrouwen toevoegen. Nu flirt Vanderhaeghe met ontslag bij verlies", besluit Vandewalle.

Poll: Moet AA Gent het vertrouwen in Vanderhaeghe behouden?

TAGS  I  AA Gent

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024