'Vanhaezebrouck denkt aan heel verrassende nummer 10 voor RSCA'

'Vanhaezebrouck denkt aan heel verrassende nummer 10 voor RSCA'
Zaterdag 22 september 2018 - 10:44   I  

Hein Vanhaezebrouck moet zichzelf een beetje heruitvinden. Dat is de conclusie na een povere 1 op 9 in de competitie en een pijnlijke nederlaag in de Europa League. Vanhaezebrouck gaf zelf toe dat hij voor de moeilijkste opdracht uit zijn carrière staat. Maar kan hij ook effectief voor de ommekeer zorgen?

"Hopelijk is Morioka weldra fit", liet Vanhaezebrouck na de match tegen Trnava ontvallen. Een onverwachte uitspraak van de trainer, die zijnn Japanse middenvelder eerder dit seizoen nog volledig leek af te schrijven.

"Opvallend. Wij zouden Morioka ook eens een kans geven, maar bij Hein ligt de Japanner al van in het begin van het seizoen niet in de bovenste schuif. Dat hij nu net om hem roept, illustreert zijn vlaag van moedeloosheid", merkt Het Nieuwsblad op.

Bakkali & Musona

Vanhaezebrouck wilde tegen Trnava al experimenteren met een nieuwe nummer 10. Maar het liep anders... "Tegen Spartak Trnava had Vanhaezebrouck eigenlijk met Bakkali als spelverdeler willen beginnen - daar is Luc Devroe ook voorstander van - maar die viel geblesseerd uit. Het werd dus Knowledge Musona. Die viel door de mand."

Dat Vanhaezebrouck aan Bakkali denkt als nummer 10, is best verrassend. De Marokkaanse Belg speelde tot nu toe zo goed als altijd als flankaanvaller. Met zijn techniek zou Bakkali evenwel ook in de as van het veld het verschil moeten kunnen maken.

Poll: Zou Bakkali een goede nummer 10 zijn?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024