'Ivan Leko blijft niet bij Club Brugge'

'Ivan Leko blijft niet bij Club Brugge'
Zondag 23 september 2018 - 07:14   I  

Ivan Leko is ondertussen bezig aan zijn tweede seizoen in loondienst van Club Brugge. Aan het einde van deze jaargang loopt het contract van de Kroatische oefenmeester af. Tekent hij bij of niet? Eén ding is zeker: Club is geen eindstation voor Leko.

Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine weet dat ze bij Club Brugge beseffen dat ze Leko niet eeuwig aan boord kunnen houden. Op avond voor ex-spelers liet voorzitter Bart Verhaeghe al eens optekenen dat hij Leko een hele goede trainer vindt.

“Bart Verhaeghe luisterde glimlachend en merkte tussendoor op dat Club met Ivan Leko echt een uitstekende trainer in huis had gehaald. Leko, sprak hij, zal nog groeien. Hij zal de groep en alles wat daarrond hangt nog beter controleren en dirigeren. Club Brugge, zei hij, was voor Leko zeker geen eindpunt, op termijn zal voor hem het buitenland lonken. Het was een zeer opvallende lofbetuiging”, zegt Sys in De Zondag.

(Lees verder onder de foto)

"Een man met grote menselijke kwaliteiten"

“Ivan Leko is een innemende persoonlijkheid”, gaat Sys verder. “Druk langs de lijn, dat wel, maar eerlijk in zijn commentaren. Amper een uithaal naar de arbitrale leiding en zeker geen openlijke kritiek op zijn spelers. Een man met grote menselijke kwaliteiten, benadrukt iedereen die hem kent.”

“Iemand die hard traint, omdat je zonder intensiteit op training ook nooit intensief kunt spelen. Het was al zijn crede toen hij ruim vijf jaar geleden in dit vak stapte. Leko komt authentiek en origineel over en dat is een verademing in dit opgeblazen wereldje.”

Snel nieuw contract?

Bij Club Brugge maken ze maar beter werk van een contractverlenging, willen ze hun trainer aan het einde van het seizoen niet zomaar kwijt spelen… Of is het al te laat en heeft Leko al voor zichzelf uitgemaakt dat hij volgende zomer naar het buitenland verhuist? Eén ding is zeker: Ivan Leko blijft niet (eeuwig) bij Club Brugge.

Poll: Kan Ivan Leko de internationale top bereiken als trainer?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024