Preud’homme en Vanhaezebrouck zorgen voor vuurwerk: “Hij moet zwijgen!"

Preud’homme en Vanhaezebrouck zorgen voor vuurwerk: “Hij moet zwijgen!
Zondag 23 september 2018 - 07:45   I  

Vandaag staat de kraker tussen RSC Anderlecht en Standard op het programma. Een altijd beladen duel, en dat zal nu niet anders zijn. Zeker om Michel Preud'homme nu aan het roer staat bij de Luikse club. Hij neemt het op tegen zijn niet al te beste vriend Hein Vanhaezebrouck. Vuurwerk verzekerd.

In het verleden kregen Preud'homme en Vanhaezebrouck het al meermaals met elkaar aan de stok. In april 2015 haalde Preud'homme bijvoorbeeld hard uit naar Vanhaezebrouck, toen nog bij AA Gent. Het Nieuwsblad rakelde de uithaal voor de gelegenheid nog eens op.

Voor aanvang van de match tegen Kortrijk gaf MPH aan dat hij twijfelde of hij Victor Vazquez wel zou laten spelen tegen het "intense" KVK. “Ook tegen Gent werd hij stevig aangepakt”, voegde de Luikenaar er nog aan toe. Hein reageert gepikeerd: “Preud'homme moet zwijgen. Tegen ons speelde Kortrijk nooit over de limiet. Ik zag in Club-Standard veel ergere dingen. En tegen ons speelde Club er wèl soms over. Neen, hij moet zwijgen.”

Preud'homme: "Hein weet het altijd beter"

“Hein weet het altijd beter”, reageerde Preud'homme. “Ik zou als trainer van Kortrijk (Yves Vanderhaeghe was toen T1, nvdr.) wel verveeld zitten met de uitspraken van Hein dat het goede spel van de ploeg de verdienste is van de vorige trainer (Van­haezebrouck zelf, nvdr.). Ik vind dat weinig respectvol. Of is het omdat ik Michel Preud'homme ben dat ik het recht niet heb om te spreken?”, besloot Preud'homme.

Club Brugge verloor de bewuste wedstrijd in Kortrijk met 2-0. Benieuwd hoe Preud'homme en Vanhaezebrouck zich vandaag zullen gedragen.

Poll: Hoe eindigt de match vandaag?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024