‘Vanhaezebrouck gooit hele ploeg om, verrassing bij Standard’

‘Vanhaezebrouck gooit hele ploeg om, verrassing bij Standard’
Zondag 23 september 2018 - 09:30   I  

Om 18 uur staat de Clasico op het programma. RSC Anderlecht krijgt in het eigen Constant Vanden Stockstadion eeuwige rivaal Standard over de vloer. Een uiterst belangrijke pot voetbal voor beide ploegen, die dringend nood hebben aan puntengewin.

Het is dan ook nu al uitkijken naar welke spelers straks tussen de lijnen zullen verschijnen. Volgens Het Nieuwsblad is Hein Vanhaezebrouck van plan om zijn elftal volledig om te gooien. Hij zou zijn systeem met twee spitsen in de vuilbak gooien en opteren voor een simpele 4-3-3 – of 4-2-3-1, het is zoals u het zelf ziet.

Het betekent dat Dimata uit de ploeg verdwijnt en Morioka plots weer zijn opwachting maakt. Achterin zouden Sanneh en Bornauw een tandem vormen en op de linksachter zou Saief spelen. Santini zou als diepe spits de steun krijgen van twee piepjonge flanken: Saelemaekers en Amuzu.

Carcela én Mpoku speelklaar

Bij Standard kan Michel Preud’homme geen beroep doen op Bastien, maar Carcela én Mpoku raken wel speelklaar. Carcela zal starten, Mpoku begint wellicht op de bank. Volgens Het Nieuwsblad zal Preud’homme Lestienne voor het eerst dit seizoen in de basis droppen. Een verrassing, zeker in de Clasico.

Vermoedelijke opstelling Anderlecht:

Didillon – Najar, Sanneh, Bornauw, Saief – Trebel, Makarenko – Saelemaekers, Morioka, Amuzu – Santini.

Vermoedelijke opstelling Standard:

Ochoa – Cavanda, Luyindama, Laifis, Pocognoli – Cimirot, Marin – Lestienne, Carcela, Djenepo – Emond.

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024