Sanneh kopt Anderlecht in blessuretijd voorbij Standard

Zondag 23 september 2018 - 19:54   I

Noch RSC Anderlecht, noch Standard is er zondagavond in geslaagd om écht te overtuigen. De Luikenaars kwamen op slag van rust op voorsprong, maar in de tweede helft redden Ivan Santini en Bubbacar Sanneh hun ploeg met elk een doelpunt: 2-1 voor paars-wit en Standard in rouw.

Tijdens een over het algemeen povere eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Flitsende acties of veel kansen waren er niet, maar op slag van rust klom Standard toch op voorsprong. Carcela liet het leer slim door zijn benen gaan en oog in oog met Didillon faalde Djenepo niet: 0-1.

Na de pauze ging Anderlecht op zoek naar de gelijkmaker. Naarmate de tweede helft vorderde kroop Standard steeds verder achteruit. De Rouches kregen het moeilijker en moeilijker en na een corner slikten ze een fantastische goal van Santini. Die trapte de bal van buiten de zestien met een halve volley buiten het bereik van Ochoa: 1-1.

Sanneh schenkt Anderlecht de zege

Een gelijkspel leek in de maak, maar niets was minder waar. In blessuretijd kopte Sanneh - de man van 8 miljoen - een corner keihard tegen de touwen en werd het nog 2-1. Hein Vanhaezebrouck kon zijn geluk niet op, Michel Preud'homme begreep er niets van en ging meteen naar binnen.

Poll: Is dit een correct resultaat?