'AA Gent gaat Yves Vanderhaeghe ontslaan'

'AA Gent gaat Yves Vanderhaeghe ontslaan'
Dinsdag 25 september 2018 - 07:05   I  

Yves Vanderhaeghe (48) staat al met één been buiten bij AA Gent. De West-Vlaamse trainer ligt na de pijnlijke nederlaag tegen Club Brugge (0-4) nog wat zwaarder onder vuur. Analist Marc Degryse neemt het op voor Vanderhaeghe, maar vreest het ergste.

“Vanderhaeghe verdient meer krediet”, zegt Degryse in Extra Time. “Hij zit momenteel met een groep die niet klaar is om de ambities van AA Gent te realiseren. Maar met de wedstrijden die eraan komen (Virton, Antwerp en Genk, nvdr.) zie ik het niet goed komen.”

“Wat mij betreft moet Vanderhaeghe aanblijven. Ook met een nieuwe trainer zal het zoeken zijn voor Gent. Toch voel je gewoon aan alles dat Vanderhaeghe eruit gaat binnen afzienbare tijd. De relatie met het bestuur van Gent is zó gespannen.”

Update 25/9 - 7:05

"Trainer Yves Vanderhaeghe leidde gisteren in elk geval de ochtendtraining en ging 's avonds na het gesprek met het bestuur gewoon naar de beloftenmatch van AA Gent in Kortrijk kijken, samen met assistent Peter Balette", aldus Het Nieuwsblad.

Toch is de krant zeker dat er een ontslag komt. "AA Gent zit momenteel in een exitscenario, dat is duidelijk. De denkoefening over wie Vanderhaeghe zou kunnen opvolgen is begonnen, maar er zal geen afscheid van hem genomen worden voor er een duurzaam alternatief is."

"Er heerst het gevoel dat er momenteel geen team en geen plan is. Maar de spelers staan wel nog achter Vanderhaeghe en de coach zelf heeft er nog zin in. Dat zijn twee positieve zaken waar je op korte termijn mee aan de slag kunt. Een drastische beslissing voor de ­bekermatch tegen Virton hield bovendien grote risico's in. Een interim-trainer of een nieuwkomer zou zich alleen kunnen verbranden aan die match waarin geen eer te rapen valt."

TAGS  I  AA Gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024