Broos velt oordeel over eerste maanden van Verheyen als coach bij KVO

Broos velt oordeel over eerste maanden van Verheyen als coach bij KVO
Dinsdag 25 september 2018 - 07:19   I   door Redactie

Hugo Broos is bijzonder tevreden over Gert Verheyen. De coach is nu drie maanden aan de slag bij KV Oostende en de club staat toch maar mooi zesde.

"We zijn zeer tevreden. En - toegegeven - een beetje verrast. In onze eerste wedstrijden was ons niveau niet altijd even goed. Dat wist onze trainer óók. Maar ik heb hem gezegd: 'Het belangrijkste zijn de punten.' Die geven ons meer tijd om te bouwen. Daardoor kunnen we jonge gasten ook iets makkelijker laten staan na een mindere prestatie. Dát is de grote winst van onze seizoensstart", aldus sportief directeur Hugo Broos in Het Laatste Nieuws.

"Voor het seizoen heb ik gezegd dat er een aantal mensen zouden verschieten van Gert, al zeker in de spelersgroep. Dat is ook gebleken. Er zijn er die de voorbije maanden grote ogen hebben getrokken. Gerts professionalisme en tactische kennis zijn zeer groot, maar hij is ook erg veeleisend."

Conflicten

Zo kreeg Verheyen het vorige week aan de stok met één van zijn ervaren spelers, Nicolas Lombaerts. "Gert traint vaak op tactiek - niet altijd even prettig voor een voetballer. Jonge gasten kunnen daar doorgaans wat beter mee om, terwijl de mannen die al lang meelopen hun eigen mening hebben en die ook formuleren. Dat zorgt vaker voor meningsverschillen. Ik wéét waar Gert naartoe wil. Ik sta, samen met het hele bestuur, voor de volle honderd procent achter hem en zijn visie."

TAGS  I  KV Oostende

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024