Zware periode voor Heleen Jacques: "Het is tijd om de stilte te doorbreken"

Zware periode voor Heleen Jacques:
Dinsdag 25 september 2018 - 12:00   I   door Redactie

Heleen Jacques stapte deze zomer over naar Fiorentina. De Red Flame, die als analiste tijdens het WK aan de slag was bij Villa Sporza, heeft echter nog niet veel plezier beleefd aan haar overstap naar Italië.

"Het is tijd om de stilte te doorbreken”, aldus Jaques. “La Viola (de bijnaam van Fiorentina, red.): wat een avontuur… Aan twee weken intensief trainen kwam plots aan einde… De diagnose was een probleem aan het kraakbeen en oedeem (vochtophoping, red.) in mijn knie. Het grote advies van de dokters: het heeft tijd nodig. Het konden twee weken zijn, of vier, of zes, of misschien zelfs langer… En het andere advies dat ik kreeg: doe het rustig aan.”

“Dat laatste was het moeilijkste voor mij”, schrijft de Red Flame.” Dat is namelijk tegen mijn natuur. Het was geen makkelijke tijd, want je hebt geen idee wanneer je beter bent. Ik kon alleen maar hard werken en stap voor stap beter worden. En dan… bronchitis waarbij ik antibiotica moest innemen. Maar nu krijg ik, eindelijk, de eer om het shirt van La Viola te dragen.”

Mogelijk maakt Jacques woensdag al haar debuut voor Fiorentina in de Champions League. De club uit Firenze speelt tegen Fortuna Höring.

TAGS  I  Fiorentina

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024