Moet Vinicius Junior nu al op zoek naar nieuwe club?

Moet Vinicius Junior nu al op zoek naar nieuwe club?
Dinsdag 25 september 2018 - 14:41   I  

Vinicius Junior kan volgens velen in de voetsporen treden van illustere Braziliaanse landgenoten. Real Madrid besliste daarom in mei 2017 om het Braziliaanse wonderkind over te nemen van Flamengo voor maar liefst 45 miljoen euro. Sinds deze zomer mag de aalvlugge flankaanvaller meetrainen met het eerste elftal terwijl hij zijn wedstrijden afwerkt met het tweede elftal in de Segunda Division. Michel Salgado heeft echter goede raad voor de jonge aanvaller.

Voormalig vleugelverdediger en Real-Icoon Michel Salgado laat zich in A BOLA uit over Vinicius en geeft hem wijze raad voor de toekomst. “Er staat een zeer hoge druk op de schouders van de spelers” volgens Salgado, waarmee hij rechtstreeks verwijst naar de hoge transfersom die Real destijds voor hem op tafel legde. “Hij moet rustig blijven en geduldig wachten op zijn kans. Misschien moet hij wel op zoek naar een sterk team in Spanje, waar hij meer aan spelen toekomt en de druk minder zwaar weegt”, aldus Salgado.

Nobele onbekende

Over het potentieel van de Braziliaan is Salgado echter duidelijk. “Die jongen kostte 45 miljoen euro, terwijl hij een nobele onbekende was. Hij heeft het tot nu toe heel goed gedaan in het tweede team en liet al mooie dingen zien. Hij is een spectaculaire dribbelaar, die pijlsnel is met de bal aan de voet. Er bestaat geen twijfel over dat dit een geweldige investering is voor de toekomst."

Hoewel de jonge Braziliaan ongetwijfeld over tonnen talent beschikt, blijft het echter de vraag of hij ook effectief zal doorbreken bij De Koninklijke. Het blijkt voor spelers die op zeer jonge leeftijd toekomen in Madrid, vaak moeilijk om ook effectief de stap te zetten naar het eerste elftal. De moordende concurrentie en zware druk die rust op de schouders van de jonge spelers zorgde er in het verleden meer dan eens voor dat het potentieel nooit volledig benut werd.

Poll: Zal Vinicius Junior doorbreken bij Real Madrid?

TAGS  I  Real Madrid

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024