De Witte en Louwagie nemen onverwachte beslissing over Vanderhaeghe

De Witte en Louwagie nemen onverwachte beslissing over Vanderhaeghe
Dinsdag 25 september 2018 - 14:25   I  

Het zijn turbulente weken bij AA Gent. De job van trainer Yves Vanderhaeghe leek aan een zijden draadje te hangen, maar hij mag voorlopig toch aanblijven. Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie hebben dinsdag de spelers op hun plichten gewezen en voorlopig vertrouwen getoond in hun trainer.

“Het is logisch dat de voorzitter en CEO bezorgd zijn na een verlies tegen een grote concurrent", tekende Het Nieuwsblad dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel tegen Virton op uit de mond van Vanderhaeghe. "De spelersraad heeft dan met hen vergaderd en dat is een positief gesprek geweest. Daar heb ik niets op tegen.”

"We willen allemaal hetzelfde: winnen en de crisis wegspelen", vervolgt Vanderhaeghe. "Het wordt uitvergroot. Ze hebben dat gedaan om te helpen. Vandaag waren ze terug hier en hebben ze verwoord wat er leefde bij de spelersraad en ze hebben de spelers op hun plichten gewezen. Nu is het aan de spelers om te reageren op het veld."

"Vertrouwen getoond"

De trainer zat zelf ook rond de tafel met het bestuur. "De Witte en Louwagie hebben vanochtend ook nog met mij gebabbeld. Het is voor mij niet zo evident om altijd het geduld op te brengen. Dan ben je soms hier en daar wat nerveuzer. Maar ze hebben toch ook terug voldoende vertrouwen getoond", klinkt Vanderhaeghe hoopvol.

Dat De Witte en Louwagie hebben beslist om voorlopig door te gaan met hun coach, is best onverwacht. Er werd immers algemeen aangenomen dat Vanderhaeghe het gelag zou betalen na de pijnlijke 0-4-nederlaag tegen Club Brugge.

TAGS  I  AA Gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024