De nieuwe Iniesta? "Hij is van een andere planeet"

De nieuwe Iniesta?
Woensdag 26 september 2018 - 19:45   I  

Pep Guardiola werkte in zijn carrière samen met de beste voetballers ter wereld. Tijdens zijn succesvolle periode bij FC Barcelona werkte de Spaanse oefenmeester samen met onder meer Andrés Iniesta. Na een uitmuntende prestatie van de beloftevolle Phil Foden gaan er stemmen op dat de opvolger van Iniesta klaarstaat bij Manchester City.

Na de 0-3-overwinning van City op bezoek bij Oxford was het de trainer van Oxford, Karl Robinson, die de vergelijking tussen de 18-jarige Phil Foden en Andres Iniesta maakte. ”Zijn vaardigheid is geniaal. Je zou hem bijna in hetzelfde hokje als Iniesta plaatsen. Ik weet nog dat ik Barcelona live heb zien voetballen en Iniesta speelde op dezelfde posities. Foden lijkt op hem. Hij is bovendien ook klein”, aldus Robinson tijdens de persconferentie na de wedstrijd.

City-trainer Pep Guardiola temperde echter meteen de verwachtingen om zijn pupil in bescherming te nemen. “Ik heb vaker gezegd dat we erg blij zijn met Phil. Ik ga niet zeggen dat hij een Iniesta wordt, want dat legt veel druk op hem. Iniesta is een van de beste voetballers die ik in mijn leven heb zien voetballen, dus die druk kunnen we Phil niet aandoen”, aldus de Guardiola.

Update 26/9 - 19:45

Ook Foden zelf reageerde ondertussen op die straffe vergelijking. Hij houdt zelf de voetjes op de grond en kijkt momenteel vooral naar David Silva en Kevin De Bruyne. "Tuurlijk ben ik blij om dat te horen, maar Iniesta... Die is van een andere planeet. Dat ik in één adem met hem genoemd wordt, dat is al enorm. Momenteel leer ik vooral veel van de spelers die op mijn positie spelen, zoals David Silva of Kevin De Bruyne. Ik leer elke dag van hen."

TAGS  I  Manchester City

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024