Serieuze vraagtekens bij Tielemans: "Hij wordt misschien wel overschat"

Serieuze vraagtekens bij Tielemans:
Vrijdag 28 september 2018 - 21:15   I  

Het gaat niet zo geweldig met Youri Tielemans (21). De Rode Duivel begon bij AS Monaco als titularis aan het seizoen, maar kon de voorbije weken niet imponeren. Integendeel, Tielemans heeft enkele zwakke matchen achter de rug. Iets wat niet zonder gevolgen blijft...

Zo heeft Monaco-trainer Leonardo Jardim nu beslist om Tielemans niet op te nemen in zijn wedstrijdselectie voor de trip naar Saint-Etienne. Vrijdag neemt Monaco het op speeldag 8 op tegen de groenhemden, maar Tielemans zal niet van de partij zijn.

Tielemans staat niet in het lijstje met de geblesseerden, wat er dus op wijst dat de Belg omwille van sportieve redenen uit de wedstrijdkern wordt gelaten door Jardim. Dat melden diverse Franse media. Pijnlijk voor onze landgenoot.

Update 28/9 - 21:15

Ook Frankrijk-kenner en Eleven Sports-commentator Sirik Geffray weet dat er in Frankrijk heel wat vraagtekens naast de naam van Tielemans staan. "Waarom Tielemans het moeilijk heeft, is lastiger te zeggen. Misschien is hij te vroeg herbegonnen na het WK en is hij niet uitgerust. In Frankrijk zoekt men ook naar antwoorden. Speelt hij beter als hij omringd wordt door betere spelers? Presteert hij beter onder druk? Is hij overschat?"

Misschien zal het net goed zijn voor de jonge middenvelder dat hij even rust krijgt. "Ik herinner me wel dat Tielemans het bij Anderlecht ook een tijdje moeilijk had na een blitzstart als 16-jarige. Na een periode als bankzitter is hij er opnieuw doorgekomen en heeft Anderlecht naar de titel geleid. Misschien hoort dat bij zijn ontwikkelingsproces."

TAGS  I  Monaco  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024