Anderlecht speelt amper iets bij elkaar en wordt ingeblikt door buren van Union

Donderdag 27 september 2018 - 22:30   I

Anderlecht was nochtans gewaarschuwd na de nederlagen van Standard en Club Brugge, maar dat mocht niet baten. Union won vanavond gewoon verdiend van een slap Anderlecht. Niakaté, de topschutter van Union, scoorde maar liefst drie keer.

Anderlecht kon gisteren nog met een brede glimlach gaan slapen, want door de nederlagen van Standard en Club Brugge lag de weg naar de finale eigenlijk al helemaal open. De eerste hindernis, Union Saint-Gilloise, bleek meteen al te zwaar voor paars-wit. Union voetbalde de eerste 45 minuten heel goed mee en versierde ook de beste kansen, maar moest tot vlak voor de rust wachten om de netten te laten trillen. Een razendsnelle aanval werd prima afgewerkt door Niakaté.

Die naam zullen ze in het Astridpark nog lang onthouden, want in de tweede helft kon Anderlecht geen vuist meer maken. De inbreng van Amuzu, Saelemaekers en Santini bracht geen beterschap en de spits van Union deed er doodleuk nog twee bij. Eerst kwam Boeckx onoordeelkundig uit zijn doel, waardoor de spits in een leeg doel mocht trappen. De 0-3 deed de monden in het Astridpark pas helemaal openvallen. Het werd het orgelpunt van een heel straffe tweedaagse.